Pihla mukana Kouvolan asuntomessuilla

Uudisrakentamisen ja kodin sisustamisen trendit näkyvät heinäkuussa aukeavilla Kouvolan asuntomessuilla.

Taloissa näkyvät entistä yksinkertaisempi ja pelkistetympi tyyli sekä mustaan ja valkoiseen painottuva väritys. Uutta on myös mobiilidatan ja matkapuheluiden kuuluvuusongelmien ratkaisu uudenlaisilla, huomaamattomilla ikkunarakenteilla.

Tyylivalintojen lisäksi asuntomessuilla nousee esille mobiilaitteiden toimivuus sisätiloissa. Puhelut ovat siirtyneet kokonaan mobiiliverkkoon ja langattomat yhteydet korvaavat myös kiinteät nettiliittymät, mutta samalla yhä paksummat seinärakenteet, alumiinikalvolla varustetut eristeet ja selektiivipinnoitetut ikkunat heikentävät matkapuhelinverkon signaalia sisätiloissa.

”Rakennuksen ulkovaipan datavaimennus on tulevaisuuden suuri rakenneongelma: uusissa taloissa matkapuhelinverkon signaalivoimakkuus voi olla murto-osa siitä, mitä se oli kymmenen vuotta sitten. Tämän ongelman olemme ratkaisseet ikkunoihin huomaamattomasti jo tehtaalla rakennettavalla Pihla Antennilla”, Mika Kanervo kertoo.

Pihla Antenni sopii kaikkiin rakennuksiin, sillä se ei näy huonetilaan eikä ulos eikä se vaadi sähköä tai huoltoa. Ikkuna voidaan antennista huolimatta eristää ja viimeistellä tavalliseen tapaan. Antenni ei myöskään vaikuta ikkunan muihin ominaisuuksiin eikä rajoita sälekaihtimien tai lasitusten valintaa.

”Antenni asennetaan ikkunan yhteyteen jo tehtaalla, joten ratkaisu on rakentajalle erittäin helppo. Suosittelemme yhden antennin sijoittamista jokaiseen huoneeseen ja jokaiseen ilmansuuntaan”, Kanervo kertoo.

Pihla Antenni on suunniteltu toimimaan sekä nykyisten 3G ja 4G-verkkojen että tulevien 5G ja 6G-yhteyksien tukena, joten ratkaisu on kustannustehokas ja pitkäikäinen. Antenni toimii kaikkien matkapuhelinoperaattoreiden verkoissa.

Pihla Antenniin voi tutustua Dekotalon messutalon yhteydessä sijaitsevalla Pihlan osastolla (kohde 15, Dekolaku).

Pihlan tuotteita löydät Asutomessuilla seuraavista kohteista:

Kohde 21 Dekotalo
Kohde 22 Sievitalo
Kohde 23 Ainoakoti
Kohteet 2 ja 4 Designtalo
Kohteet 16-17 Asunto Oy Kouvolan Pioneeri, 2 paritaloa