Oven lämpöominaisuuksista ei kannata tinkiä

Ulko-oven kuuluu olla vedoton ja lämmin. Se on osa rakennuksen kokonaisuutta ja merkittävä tekijä energiatehokkuudessa. Vedottomuus ei ole itsestäänselvyys, vaan vaatii oven hankinnassa tiettyjen asioiden huomioon ottamista.

Pihla ulko-ovi

Hyvä ulko-ovi on vankka ja vahva. Se on pinnaltaan lämmin pakkaspäivänäkin.

Oven lämpöominaisuuksiin vaikuttavat useat asiat. Osan niistä tuntee jo ovea katsomalla ja koskemalla. Lämpöarvoltaan hyvä ovi on vankka, vääntyilemätön ja sisäpinnaltaan lämmin pakkaspäivänäkin. Se on oikein asennettu ja sulkeutuu sujuvasti ja pitävästi.

Tinkiminen oven lämpöarvoihin vaikuttavista ominaisuuksista verottaa monesti myös käyttömukavuutta ja kestävyyttä.

 

Tuotekehitys mahdollistaa yhä paremmat tuotteet ja niiden komponentit. Me Pihlan tuotekehityksessä seuraamme aktiivisesti komponenttien ja materiaalien kehitystä ja tuomme oviemme valmistukseen parhaat käytännöt ja osat. Tuotteet ja komponentit testaamme pitkän kaavan mukaan ennen niiden tuloa markkinoille. Niillä on CE-merkki.

Tuotepäällikkö Leila Mäenpää pohtii hyvän ja lämpimän oven ominaisuuksia Ikkunablogissa. Sieltä saat asiantuntijatietoa muun muassa ovien ja ikkunoiden valinnasta.

Jos suunnitteilla on ikkunaremontti, kannattaa myös oviasiat pohtia samalla kertaa. Se mahdollistaa ovien ja ikkunoiden tyylillisen yhteensovittamisen ja monesti myös säästöä asennuksessa. Pihlan ovikampanja tarjoaa helmikuun loppuun saakka ulko-oven kaupan päälle ikkunoiden ostajalle.