Ulko-oven asennus

Oikein suoritettu ulko-oven asennus varmistaa, että ovi toimii parhaalla mahdollisella tavalla ja, että ovi kestää pitkään.

Keräsimme alle ulko-oven asennukseen liittyvät vaiheet ja tarkan kuvallisen ohjeen.

Pihla ulko-oven asennusohje

1. Asennusaukon valmistelu. Tarkista, että oven kiinnityskohdissa ja alapuolella on puuta tai muuta tukevaa materiaalia. Lisää tarvittaessa, jotta asennus onnistuu kiinnitystiheyskaavion (kuva 1) mukaisesti. Tarkista myös, että ala- ja yläsaranan takana on puuta. Tarkista oven mitoitus; eristevälin tulisi olla 10-30 mm. Oven saranapuolen kiinnitys viereiseen ikkunakarmiin on kielletty, eli saranapuolen takana on oltava runkopuu.

2. Kiinnitä aukon alareunaan korkoruuvit tai korkokiilat kuvan 1 mukaisesti. Tarkista vaakasuoruus vatupassilla tai laserilla. Korkokiilojen paikka on keskellä ja 50 mm karmin ulkoreunasta. Parioviin ja levikkeellisiin oviin laitetaan 5 korkokiilaa.

3. Kiinnitä tukiruuvi alasaranan kohdalle runkorakenteeseen.

4. Poraa sivukarmeihin tarvittaessa noin 15 mm syvät kiinnitysreiät 13 mm puuporalla kiinnitystiheyskaavion mukaan. Poraa parioviin ja levikkeellisiin lisäksi yläkarmin keskelle kiinnitysreikä.

5. Nosta karmi korkoruuvien tai puukiilojen päälle alasaranan tukiruuvia vasten.

6. Kiinnitä karmi 6100 mm ruuveilla ensin saranapuolelta suoraan ja sitten lukkopuolelta sisään-ulos-suunnassa ovilehden mukaisesti, jotta ovilehti tulee tasaisesti tiivistettä vasten. Varmista, että kiinnityskohtiin tulee vastakiilat karmin taakse.

7. Oven toimivuuden varmistamiseksi vaihda yläsaranan karmin puoleisesta saranalehdestä yksi kiinnitysruuvi 5100 puuruuviksi, joka ottaa kiinni runkorakenteeseen.

8. Tarkasta oven toimivuus ja säädä käyntivälit. Käyntivälien tulee olla tasaiset (1-4 mm).

9. Säädä / kiristä yhdestä saranasta ovilehden korkeus. Kiristä loput saranat samalla tavalla, jolloin oven paino jakautuu tasaisesti kaikille saranoille. Ohje löytyy huoltokirjan kohdasta Saranat ja säädöt.

10. Säädä lukon vastalevyä niin, että lukkopuolen tiiviste puristuu hiukan kasaan ja ovi on tiivis. Ohje löytyy huoltokirjan Lukitukset-sivuilta.

11. Voitele saranat ja lukon kieli yleisvoiteluaineella asennuksen yhteydessä.

12. Asenna uretaanivaahto huolellisesti. Eristettä tulee olla sisäpinnasta alkaen 3/4 karmisyvyydestä. Asenna vaahto kerroksittain vähintään kahdessa osassa.

13. Asenna kynnyspelti kuvan 3 mukaisesti esim. 4*15 mm peltiruuveilla.

HUOM! Hirsitalon ikkuna- ja oviasennuksissa on huomioitava talovalmistajan erilliset asennusohjeet.

Pihlan valikoimasta ulko-ovi kohteeseen kuin kohteeseen!

Pihlan ulko-ovivalikoimasta löytyy ovimalleja umpiovina ja erilaisilla lasiaukoilla. Ovien muotokielten ollessa monipuolisia, löytyy valikoimasta varmasti sopiva ovi oli kohde sitten perinteisempää tyyliä henkivä tai modernin linjakas.

Pihlan ulko-oviin on lisäksi saatavilla kattava valikoima erilaisia lisävarusteita, joilla oven käyttömukavuuden voi nostaa uudelle tasolle ja helpottaa arjen toimivuutta.

Epäilyttääkö ulko-oven asennus itse? Haluaisitko ulko-oven asennettuna?

Mietityttääkö ulko-oven asennuksen hinta? Paikallisilta Pihla-asiantuntijoilta saat tarkemman tietoa, mihin ulko-oven asennuksen hinta asettuu ja, mikäli apua ulko-oven valintaan. Ulko-oven asennuksen hintaan vaikuttaa useampi tekijä, kuten valittu ovityyppi ja kohteen vaatimukset.