Pihlan verran pienempi hiilijalanjälki

Pienentääksemme tuotteidemme hiilijalanjälkeä niiden koko elinkaaren ajalta, otamme ympäristöasiat huomioon kaikessa mitä teemme.

Työskentelemme jatkuvasti entistä ekologisempien ratkaisujen löytämiseksi ja iloksemme voimme todeta onnistuneemme optimoimaan toimintamme tiettyjä osa-alueita jo täysin hiilineutraaleiksi. Käytämme mm. kaikissa tehtaissamme hiilineutraalia, 100 % pohjoismaisella vesi- ja tuulivoimalla tuotettua sähköä. Tuotteidemme hiilijalanjälki pieneni 16,8 % vuosina 2014–2019, ja olemme sitoutuneet puolittamaan hiilidioksidipäästömme vuoteen 2030 mennessä ja tavoittelemme hiilineutraaliutta 2050 mennessä.

Paljonko kotisi hiilijalanjälki pienentyisi Pihla-ikkunoilla?

Tuotteidemme hiilijalanjälki pieneni 16,8 % vuosina 2014–2019*. Tehtaallamme on myös käytössä kolmannen osapuolen eli Rakennustietosäätiö RTS:n verifioima ympäristötuotekortti, jolla seuraamme tuotteemme hiilijalanjäljen kehitystä.

*Mitattu tehtaallamme Kannuksessa.

Pihlan Ruoveden tehtaalle on myönnetty ISO 14001 ympäristösertifikaatti. Pihlan Ruoveden tehtaalla on konsernin suurimpana tehtaana velvollisuus tehdä merkittäviä tekoja toimintamme parantamiseksi. ISO 14001 on kansainvälisesti tunnetuin ympäristöjärjestelmästandardi. ISO 14001 -standardin tarkoitus on auttaa organisaatiota saavuttamaan ympäristöjärjestelmältä halutut tulokset, jotka tuottavat arvoa ympäristölle sekä organisaatiolle ja sen sidosryhmille. Lue lisää tästä

Tuotteen koko elinkaari ympäristöä kunnioittaen

Huolelliset materiaalivalinnat, optimoitu valmistusprosessi ja moderni tuotekehitys ovat tärkeässä roolissa hiilijalanjälkemme pienentämisessä. Lisäksi minimoimme kuljetuksista syntyviä päästöjä sekä kiinnitämme huomiota kierrätettävyyteen niin raaka-aineiden kuin käyttöikänsä päähän tulleiden tuotteiden kohdalla.

Materiaalit

Ikkunoidemme päämateriaalina käytämme FSC / PEFC -sertifioitua puuta. Tämä tekee ikkunasta huomattavasti ympäristöystävällisemmän kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa suositut muovi- ja metalli-ikkunat. Lasin kohdalla teemme läheistä yhteistyöstä valmistajien kanssa löytääksemme entistä energiatehokkaampia ratkaisuja. Käytämme vain Skandinaviassa vesivoimalla tuotettua alumiinia, jonka hiilijalanjälki on vain noin kolmannes Aasiassa ja Yhdysvalloissa kivihiilellä tuotettuun alumiiniin verrattuna.

Valmistus

Käytämme kaikissa tehtaissamme hiilineutraalia, 100 % pohjoismaisella vesi- ja tuulivoimalla tuotettua sähköä. Kaikki käyttämämme maalit kuuluvat rakennusmateriaalien päästöluokituksessa parhaaseen M1-luokkaan. Tuotteidemme valmistuksen yhteydessä syntyvät vaaralliset jätteet noutaa ja käsittelee Kierto Oy. Kaikki vaarallinen jäte ei ole aina vaarallista, sillä esimerkiksi musta jäteöljy päätyy edelleen jatkokäsittelyyn ja lopulta raaka-aineeksi. Tuotteidemme pakkauksissa käytetystä muovista syntyvän hiilijalanjäljen hyvitämme vuosittain.

VENI Energia -sertifikaatti

Tuotekehitys

Teemme jatkuvaa työtä löytääksemme entistä ympäristöystävällisimpiä tuoteratkaisuja ja kehittääksemme vuosikymmeniä kestäviä tuotteita.

Kuljetus

Tähtäimessämme on hiilineutraali logistiikka ja kuljetukset. Käytämme jo osittain hiilineutraaleja kuljetuksia ja jatkossa tavoitteenamme on hoitaa kaikki kuljetukset vastaavilla ilmastokompensoiduilla malleilla. Valmistamme tuotteemme omilla tehtaillamme Ruovedellä, Haapajärvellä ja Kannuksessa, mikä vähentää logistiikan määrää.

Tuotteen käyttö

Pihla-ikkunoiden käyttöikä hyvin huollettuna on jopa 50 vuotta ja niinpä niillä onkin suuri merkitys koko rakennuksen elinkaaren aikana tuotettuihin hiilidioksidipäästöihin. Uusi ikkuna on selkeästi vanhaa ikkunaa energiatehokkaampi, joten ikkunaremontilla voi parantaa talon kuin talon energiatehokkuutta sekä vähentää asumisen energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä.

Kierrätys

Huolehdimme kierrätyksestä prosessimme kaikissa vaiheissa. Tuotteidemme valmistuksesta syntyvästä jätteestä, kuten alumiinista, lasista ja muovista kierrätämme lähes 100 %. Ikkunaremonttikohteissa tarjoamme asiakkaille mahdollisuuden kierrättää vanhat ikkunat kauttamme. Lasi on täysin maatumaton materiaali, joka ei kuulu kaatopaikalle. Ikkunoiden lasi voi päätyä kierrätyksen ja uusiolasia hyödyntävän valmistusprosessin jälkeen vaikkapa routaeristeeksi tai tien pohjamateriaaliksi. EU:n jätedirektiivin ja valtioneuvoston asetuksen mukaan vuodesta 2020 alkaen rakennus- ja purkujäte tulee toimittaa hyödynnettäväksi materiaalina tai energiana.

Katso Ympäristötekoja -tuotekortti