Sujuva ikkunaremontti pyörähti vauhtiin rautakaupasta

Arja ja Lippo Peltonen ovat tyytyväisiä talviasuttavan mökkinsä ikkunaremonttiin, joka lähti vauhtiin rautakauppakäynnistä. Kuvat: Vesa-Matti Väärä

Turkulaisten Arja ja Lippo Peltosen lokakuinen käynti paikallisessa rautakaupassa laittoi vauhtiin talvikäyttöön hankitun mökin ikkunaremontin. Rautakaupasta saadut vinkit Pihlan mallistosta ja palvelusta konkretisoituivat tammikuussa, kun mittatilaustyönä tehdyt ikkunat asennettiin täyden remontin läpi käyneeseen mökkiin.

”Samalla kun hoidimme muita asioita STARK Turku Skanssissa, kysyimme oikeastaan sattumalta myös ikkunoista. Saimme heti asiantuntevaa palvelua ja jätimme tarjouspyynnön. Siitä projekti lähti nopealla aikataululla etenemään”, Lippo Peltonen muistelee.

Vanhat kaksilasiset ikkunat olivat katselleet mökin elämää reilut parikymmentä vuotta. Talviasuttavaksi mökin viimeisteli tiiviisti sulkeutuvat Pihla Varma -ikkunat, jotka pitävät kylmän ulkopuolella. Lippo Peltonen kertoo, että heille oli alusta alkaen selvää, että ikkunaremontti teetetään ammattilaisilla.

Ennen kuin kaupat lyötiin Pihlan tuotteista STARKin kanssa lukkoon, Peltoset pyysivät vertailun vuoksi tarjouksia myös muilta ikkunan valmistajilta.

”Pihlan tarjoama paketti oli todella kätevä, meille juuri sopiva. Saimme sovittua vaivattomasti tilauksen yksityiskohdat sekä toimitus- ja asennusaikataulut”, Lippo Peltonen toteaa.

Mittatilaustyötä ammattitaidolla

Kaupanteon jälkeen Pihlan edustajat kävivät paikan päällä varmistamassa Peltosten toimittamat mitat. Samalla käytiin läpi myös muut yksityiskohdat: millaiset ikkunalistat ja smyygit valitaan sekä vahvistettiin remontin aikataulu. Peltonen kehuu toimijoiden perusteellista asiantuntemusta.

”Saimme ikkunaremontin aikana hyviä vinkkejä myös muun muassa siihen, kuinka ratkaisemme mökin ilmanvaihdon.”

Asennus ajoitettiin Peltosten toiveiden mukaisesti tammikuulle. Näin varmistettiin, että ikkunaremontin asumismukavuuden parantumisesta ja lämmitystarpeen vähenemisestä päästiin nauttimaan jo keskitalven kynnyksellä.

Lämpöpatterit ovat mökillä oikeastaan enää varalla. Uudet ikkunat, ilmalämpöpumppu ja takkatuli varmistavat miellyttävän lämmön säällä kuin säällä.

”Ero entiseen on huikea. Nyt ikkunan edessä voi istuskella hyvillä mielin. Myös lattian tasolla on aiempaa huomattavasti lämpimämpää, kun ikkunat eivät enää hohka kylmää”, Lippo Peltonen kertoo.

Vaivaton asennus keskellä talvea

Lippo Peltonen välittää lämpimät terveiset myös asennuskaksikolle. Aamun pimeydessä saapuneet asentajat vakuuttivat ammattitaidollaan.

”Talviasennus sujui oikein hyvin. Ei siinä kauaa tarvinnut olla reiän seinässä, kun uusi ikkuna oli jo paikoillaan. Asennuspäivä todella vahvisti ajatuksemme, ettei ikkunaremonttia kannata itse tehdä vaan teettää ammattilaisilla.”

Kolmen aikaan iltapäivällä urakka oli ohi.

”Uudet ikkunat olivat ainut jälki, joka paljasti, että remontti oli tehty. Asentajat imuroivat jälkensä ja veivät vanhat ikkunat mennessään. Me saimme jäädä ihastelemaan työn jälkeä”, Peltonen kertoo.

Kaunis ja lämmin lopputulos

Mittatilaustyönä tehdyt ikkunat istuvat mökkiin pariskunnan mukaan oivasti. Valkoiset, kehäristikkoiset ikkunat kunnioittavat mökin historiaa tuoden lisää valoa sisälle. Sisäänpäin aukeavat tuuletusikkunat ovat helppo ja kevyt avata ja sulkea. Hyönteispuitteet ja jo tehtaalla paikoilleen asennetut sälekaihtimet lisäävät asumisviihtyvyyttä entisestään.

Pihlan ikkunoihin tehtaalla asennetut sälekaihtimet ovat laadukkaat ja helppokäyttöiset

”Ikkunaremontti oli kokonaisuudessaan todella vaivaton ja lopputulos hyvä”, Peltonen toteaa.

”On paitsi asumismukavuuden myös energiansäästön kannalta olennaista, että ikkunat pitävät kylmän varmasti ulkopuolella. Lämpöpatterit ovat mökillä oikeastaan enää varalla. Uudet ikkunat, ilmalämpöpumppu ja takkatuli varmistavat miellyttävän lämmön säällä kuin säällä”, Lippo Peltonen kertoo.

Suunnitteletko ikkunaremonttia?

Varaa Pihlan maksuton arviointikäynti, jossa asiantuntijamme auttaa sinua omakotitalon ikkuna- tai oviremontin suunnittelussa. Arviokäynnillä asiantuntijamme kartoittaa ikkuna- ja oviremontin tarpeellisuuden sekä auttaa tuotevalinnoissa.  Samalla saat hinta-arvion remontin kustannuksista.

Tutustu muihin asiakastarinoihin