Asuntomessut 2020
Kohde 3: Ollikaisen Hirsirakenne – Villa Fortuna

Asuntomessut Tuusulassa 3.-30.8.2020

Ollikaisen Hirsirakenne Oy esittäytyy asuntomessuilla kahdessa kohteessa yhteensä kolmen talon voimin. Toiseen kohteista rakentuu upea designhirsitalo nimeltä Villa Fortuna, joka on suunniteltu yhteistyössä arkkitehtitoimisto Arktikan kanssa.

Villa Fortuna on uniikki, upea hirsitalokohde, jonka arkkitehtisuunnitelusta vastaa Aki Hiltunen, OSUMA arkkitehdit Oy:sta. Pääsuunnittelija on arkkitehti Virpi Pääjärvi arkkitehtitoimisto Arktikasta.

Talo on suunniteltu perheen pitkäaikaiseksi ja aikaa kestäväksi kodiksi, jossa koko perhe viihtyy. Toimivuus, turvallisuus, laadukkaat materiaalit ja yhteinen oleskelu ovat suunnittelun lähtökohtia.

Ikkunat ovat Pihlan Varma-mallistosta. Suurissa julkisivun ikkunoissa on Pihla aurinkosuojalasit, jotka ehkäisevät sisätilojen lämpenemistä ja häikäisevää valoa. Aurinkosuojalasin käyttö mahdollistaa entistä suurempien ikkunapintojen käytön ja näin kotiin saadaan enemmän luonnonvaloa. Auringonsuojalasin valinta ikkunaan ei rajoita huurtumattomien lasien, kaihtimien tai turvalasien käyttöä. Ikkunalasituksessa oleva auringonsuojaus on huoltovapaa ja se kestää koko ikkunan käyttöiän. Auringonsuojalasit toimivat auringonsuojauksen lisäksi myös tehokkaina lämmöneristyslaseina.

Villa Fortunassa on käytetty terassiovina Pihla Patio -ovea, joka on parvekkeiden, takapihojen ja muiden vastaavien kohteiden tarpeisiin kehitetty, asumismukavuutta lisäävä ratkaisu. Patio-oven saa myös kokolasisena versiona.

Villa Fortunasta löytyy niin Pihlan ulko-ovi, palo-ovi kuin varasto-ovikin. Pihlan ovimallistosta löydät tyylikkäät ratkaisut lämpimiin ja lämmittämättömiin tiloihin. Pihlan varastonovi on rakenteeltaan kevennetty versio Pihlan ulko-ovesta. Värimaailma ja kuviointi käyvät yksiin ulko-ovien kanssa, joten yhteensopivan kokonaisuuden valitseminen käy helposti. Pihla-ovien suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota energiatehokkuuteen. Tehokkaan eristyksen ja tiiviin rakenteen ansiosta niin kylmyys kuin vedontunnekin pysyvät poissa. Tiiviisti sulkeutuva ja laadukkailla materiaaleilla eristetty ovi on erinomainen apu ulkomelun torjunnassa.

Kohdetiedot Villa Fortuna
Osoite: Pikkukarhunkierto 30
Talotyyppi: omakotitalo
Huoneistoala: 246 m2
Huoneiston kokoonpano: 5 h + työh + k + s +uima-allashuone + autotalli
Kerrosluku: 2
Talotehdas: Ollikaisen Hirsirakenne Oy
Runko: Hirsi
Julkisivu: Hirsi
E-luku: 113
Energiatehokkuusluokka: B
Lämmönlähde: Maalämpö, vesikiertoinen lattialämmitys
Näytteilleasettaja: Ollikaisen Hirsirakenne Oy, Heidi Willman
Rakennuttaja: Yksityinen
Arkkitehtisuunnittelija: Aki Hiltunen, OSUMA arkkitehdit Oy
Sisustuksen näytteilleasettaja: Uula Color Oy, Sari Uunila,