Palvelukodin suuret ikkunat antavat valoa arkeen

Kohteeseen valitut Pihla Varma -ikkunat saavat luonnonvalon tulvimaan sisätiloihin ja tukevat valomäärän sisälle tuodessaan luonnollista vuorokausirytmiä. Tuuletusikkunat taas varmistavat, että oleskelu huonetiloissa on mukavaa ja luonnon äänet, kuten lintujen laulu kantautuu myös sisätiloihin.

Ikääntyneiden palvelukoti Villa Luodossa on aito mahdollisuus yhteisölliseen ja viihtyisään asumiseen – hyvää hoivaa, turvallisuutta, ja yksityisyyttä unohtamatta. Tavoitteena on, että asukas saa elää omannäköistä arkea myös vanhuusiässä. Porin Karjarannassa sijaitseva Mehiläisen 54-paikkainen ikääntyneiden palvelukoti on rakennettu ekologisuus, energiatehokkuus ja edistyksellinen tekniikka huomioiden.

Konsernijohtaja Janne Niemisen mukaan Sikla rakentaa käyttäjien tarpeita palvelevia hoiva- ja palvelukoteja, jotka mahdollistavat sujuvan arjen. Villa Luodon arkkitehtuurissa on huomioitu paitsi esteettömyys myös tilojen valoisuus, joka parantaa merkittävästi asumisviihtyisyyttä ja ikääntyneen elämänlaatua.

Jokaisessa alakerran tehostetun hoidon piirissä olevan asukkaan omassa huoneessa on reilut kaksi metriä leveä, sälekaihtimilla varustettu Pihla Varma -ikkuna sekä kapea, lähes 1,4 metriä korkea ikkuna tuuletukseen. Isot ikkunat alkavat 40 senttiä lattiarajasta, joten näkymät ulos avautuvat myös sängyssä lepäillen.

Valoisat oleskelu- ja ruokailutilat kutsuvat asukkaat yhteen

Yhteisistä oleskelu- ja ruokailutiloista sekä osasta asukashuoneista on välittömät näkymät suojaisalle, aurinkoiselle sisäpihalle, jonka hedelmäpuut ja marjapensaat sekä CLT-rakenteiset oleskelukatokset ovat jokaisen asukkaan käytettävissä. Esteettömät kulkureitit vievät luontaisille kohtaamispisteille. Ruokailutiloista avautuvat myös näkymät pohjoiseen Kokemäenjoen suuntaan.

Puuverhoilu, isot ikkunat sekä kirkkaan keltaiset ja vihreät ikkunalaudat tekevät kaksikerroksisesta modernista palvelutalosta ilmeikkään.

Dynaaminen valaistus säätyy automaattisesti luonnon valomäärän mukaan ja näin tukee muistisairaiden luonnollista vuorokausirytmiä. Siklatilat Oy rakentaa hoiva- ja palvelukoteja sekä kouluja ja päiväkoteja ympäri Suomen. Yhteistyö Pihlan kanssa on jatkunut jo yli vuosikymmenen.