Henkilötarina Jaakko Anttila

Jaakko Anttila on toiminut vuoden ajan Ruoveden tehtaan tuotantopäällikkönä. Hyvä työporukka oli ennen kaikkea syy, joka houkutteli Jaakon tehtäväänsä. Lue Jaakon tarina alta.

Hyvältä vaikuttava työporukka houkutti Jaakko Anttilan tuotantopäälliköksi Pihla Groupin Ruoveden tehtaille. Maaliskuussa 2023 hänellä täyttyi vuosi tässä työssä, ja työporukka tuntuu edelleen yhtä mukavalta.

–       Meillä on älyttömän hieno porukka ja minut on otettu hyvin vastaan. Toisaalta tulen itsekin yleensä kaikkien kanssa toimeen, Anttila kertoo.

–       Meillä on myös tarjolla todella monipuolisia tehtäviä uusille tekijöille ja monen alan ammattilaisia tarvitaan. Pidämme tehtaasta hyvää huolta ja investointiluvut ovat hyviä.

Anttila työskenteli ennen Pihla Groupia 23 vuotta Formicalla Kolhossa. Työmatka kotoa Vilppulasta kääntyi toiseen suuntaan, kun entisessä työpaikassa ei enää ollut tarjolla uusia haasteita.

–       Menin Formicalle töihin suoraan kauppakoulun jälkeen. Suoritin työn ohessa johtamisen ammattitutkinnon ja tällä hetkellä suoritan teknikon tutkintoa. 

–       Insinöörin tutkinto olisi näissä töissä hyvä, mutta sen korvaa vankka työkokemus. Edellisessä työpaikassa työskentelin tehtaan joka osastolla, ja myös tuotannon suunnittelussa. Kansainvälistä kokemusta sain tehtaan käynnistämisestä Viroon. 

Ikkunabisneksessä riittää töitä

Kun työpaikan vaihto tuli ajankohtaiseksi, Anttila luotti siihen, että työkokemus riittää ja töitä löytyy. Työpaikkahaastattelun jälkeen hän valitsi Ruoveden tehtaan ja Pihla Groupin, koska porukka tuntui mukavalta ja toimiala kiinnostavalta.

–       Ikkunabisnes on ala, jota tarvitaan aina. Tässä on takana iso firma ja tuotteille on jatkuvaa tarvetta, Anttila toteaa.

Päivät tehtaalla ovat vaihtelevia ja työntäyteisiä. Aamu alkaa palavereilla työnjohdon, logistiikan ja kunnossapidon kanssa sekä usein tehdaskohtaisella kierroksella esillä olevien asioiden tarkistamisessa. 

–       Ruoveden kolmen tehtaan kokonaisuuden johtamisen ydinajatus on, että tehdään turvallisesti ja laadullisesti hyvää työtä, ja johdon tehtävä on varmistaa sen edellytykset. Työturvallisuuteen on käytetty nyt paljon paukkuja, Anttila kertoo.

–       Iso muutos joka päivittäisjohtamisessa on saatu aikaan, on linjahoitajien uusi tehtävä, ja samalla päivittäisjohtamisen yhdenmukaistaminen. Työnjohtajat ottivat vastuun uudistuksen läpiviemisestä. 

Hyvä perehdytys lisää työturvallisuutta

Muita Anttilan vuoden aikana edistämiä asioita ovat muun muassa perehdytyksen kehittäminen ja karmilinjan työntekijöiden käyttäjäkunnossapitokoulutus koneiden käyttöön.

–       Perehdytyksellä on suora vaikutus muun muassa työturvallisuuteen, ja siksi pidämme sitä erittäin tärkeänä.

Uusia työntekijöitä onkin tulossa taloon, sillä maaliskuussa Ruovedellä alkoi rekrytointikoulutus, jossa seitsemän tulevaa pihlagroupilaista aloitti teorian ja käytännön opiskelun. Myös oppisopimuskoulutus ja ammatillinen perustutkinto tuovat uusia sitoutuneita osaajia taloon. 

Oppimista tapahtuu myös eri toimipisteiden ja tehtaiden välillä. Anttila pitääkin tärkeänä, että yrityksen sisällä käydään toisilla tehtailla tutustumassa ja kerätään tietoa hyvistä malleista eli osaamista jaetaan.

Moninkertainen Suomen mestari kamppailulajeissa

Vapaa-ajallaan Anttila mielellään kävelyttää kultaista noutajaansa ja vie poikiaan treeneihin. Anttila on edelleen itsekin aktiiviliikkuja ja harrastaa oikeastaan kaikkia lajeja, hiihdosta pyöräilyyn ja lätkästä golfiin. Hän on myös harrastanut kamppailulajeja ja voittanut useita Suomen mestaruuksia.