Vuoden ensimmäiset Gubbe-terveiset

Osallistuimme viime vuonna vanhuspalveluyritys Gubben onnellinen vanhuus -kummitoimintaan, jonka avulla autetaan yksinäisiä vanhuksia ja työllistetään nuoria merkityksellisen työn pariin. Meillä on jo kolme kuukautta kummitoimintaa takana ja nyt saimme vuoden ensimmäiset Gubbe-terveiset tammikuun ajalta.

Yrityksemme kummivanhukset ovat 86-vuotias Eeva sekä 84-vuotias Aune. Heidän Gubbe-sydänystävinään toimivat 22-vuotias Liisa ja 24-vuotias Vilma. Alta voit lukea ilahduttavat terveiset Eevan ja Liisan, sekä Aunen ja Vilman tapaamisista tammikuun ajalta.

Kummivanhus Eeva ja Liisa-Gubbe

Vuosi vaihtui jälleen uuteen ja alkuvuosi helli meitä heti ihanilla talvikeleillä, mikä saikin ihmiset kilvoin ulkoilemaan hiihtoladuille ja pulkkailemaan. Tammikuun aurinkoisista pakkaspäivistä nauttivat myös kummivanhuksemme Eeva sekä Liisa-Gubbe.

Parivaljakon kuukausi vierähti jälleen mukavissa ja aktiivisissa tunnelmissa. Eeva oli kertonut joulunpyhien yksinäisyyden käyneen tylsäksi ja odotti kovasti Liisan näkemistä. Ystävysten kuun ohjelmaan kuului mm. ulkoilua, kahvittelua sekä yhdessä jumppailua. Eräällä kerralla he olivat innostuneet lainaamaan kirjastosta laulukirjan ja laulamaan vanhoja tangokappaleita.

Eeva on ollut oma puhelias ja hyvinvoiva itsensä, vaikka Liisa huomaakin välillä hänen muistinsa hieman reistailevan. Liisan seura ja etenkin ulkoilut ovat tuoneet Eevalle jälleen suurta piristystä ja iloa päiviin, sillä ennen ei tullut lähdettyä ulos laisinkaan.

Kummivanhus Aune ja Vilma-Gubbe

Kummivanhustamme Aunea sekä Vilma-Gubbea ilahdutti vuoden vaihtumisen sekä kauniiden talvikelien lisäksi myös tammikuiset Aunen syntymäpäivät, joita he juhlistivat yhdessä kakkukahvein. Aune oli onnellinen kun tänä vuonna syntymäpäivä ei ollutkaan yksinäinen.

Ystävyksillä oli jälleen aktiivinen ja mukava kuukausi yhdessä. Syntymäpäivien vieton lisäksi he mm. ulkoilivat ja kuuntelivat musiikkia. Radion ikivihreät olivat innostaneet Aunea myös jakamaan muistoja entisestä tanssiharrastuksestaan. Vilmaa oli myös ilahduttanut se, kun he olivat kävelleen yhdessä apteekkiin, oli Aune jaksanut kävellä itse koko matkan pelkästään pyörätuolista tukea ottaen. Vilman säännölliset vierailut ja tsemppaus ovat saaneet selvästi ihmeitä aikaan mielen lisäksi myös Aunen fyysisessä hyvinvoinnissa.

Aune on tuttuun tapaan ollut iloinen ja pirteä, ja tunnelma kaksikon tapaamisilla on ollut aina lämmin ja hyvin välitön.

Olemme erittäin onnellisia, että voimme Gubben kautta mahdollistaa näin lämpimät ja arvokkaat kohtaamiset kummivanhuksillemme Eevalle sekä Aunelle ja samalla tarjota Liisalle ja Vilmalle erityisen tärkeän työtehtävän. Toivomme heille yrityksemme puolesta jatkossakin sydämellisiä kohtaamisia ja jäämme odottamaan heidän helmikuun kuulumisiaan.

Marraskuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä

Joulukuun Gubbe-terveisistä voit lukea täältä

Lisää Gubben Onnellinen vanhuus -kummitoiminnasta voit lukea täältä
www.onnellinen-vanhuus.fi/