Hyvän Työn Päivä 2019

Vietimme yrityksessämme 30.8. Hyvän Työn Päivää.

Meille Hyvän Työn Päivä tarkoittaa yhteiskunnallisesti ja paikallisesti merkittävää ja vapaaehtoisvoimin tehtävää hyvää työtä.

”Isona toimijana katsomme velvollisuudeksemme tuottaa liiketoiminnan lisäksi myös yhteiskunnallista hyvää. Hyvän Työn Päivää vietetään yrityksessämme nyt toista vuotta peräkkäin, ja haluamme luoda tapahtumasta odotetun ja merkityksellisen perinteen myös tuleville ikkuna- ovitoimialalla työskenteleville sukupolville. ”, kertoo Pihlan henkilöstöhallinnossa työskentelevä ja tapahtumaa järjestävä Henna Paananen.

Hyvää mieltä ikäihmisten arkeen

Hyvän Työn Päivänä annamme työpanoksemme paikallisesti merkittäviin, ennalta valittuihin kohteisiin, joissa työskentelemme talkoovoimin. Tänä vuonna kohteinamme toimivat Pihlan tehdaspaikkakunnalla Ruovedellä toimiva Honkalakoti ja Pihla Pron tehdaspaikkakunnalla Kannuksessa toimiva Seniorikoti Puistola, sillä kohteiden valinnan kautta halusimme tuottaa iloa ja hyvää mieltä ikäihmisten arkeen.

Honkalakoti ry kehittää ja edistää ikäihmisten elinoloja, asumista ja kuntoutumista, jossa toimintaa ohjaavana periaatteena on ikäihmisten hyvinvointi ja sosiaalinen turvallisuus. Hyvän Työn Päivänä Pihla järjesti vapaaehtoisvoimin yhteistä aikaa ikäihmisten kanssa pullanleivonnan, ulkoilun ja musiikkitapahtuman merkeissä.

Pihlan henkilöstöä ulkoilemassa Honkalakodin asukkaiden kanssa.

Kannuksen Hyvän Työn kohteemme Seniorikoti Puistola tarjoaa yhteisöllistä ja kodinomaista, mutta tukipalveluin tuettua senioriasumista ikäihmisille. Pihla Pron tehtaan talkooporukka antoi panoksensa tekemällä seniorikodin pihaan turvallisuutta ja viihtyisyyttä lisäävän pihalaatoitusoperaation. Pihatalkoiden lisäksi henkilöstömme järjesti seniorikodin asukkaille herkulliset lettukestit seurustelun ja yhdessäolon merkeissä.

Pihalaatoitusoperaatio käynnissä Seniorikoti Puistolan pihassa Kannuksessa.

Ennalta valittujen talkootyökohteiden lisäksi koko yrityksemme henkilökunta saa osallistua ja käyttää työaikaansa hyväntekeväisyys- tai vapaaehtoistyöhön hyvin matalalla kynnyksellä. Hyvän Työn Päivänä eri tiimit voivat järjestää esimerkiksi omia Hyvän Työn tempauksiaan mutta jokainen voi tehdä myös yksilöllisiä valintoja yhteiskunnan tai ympäristön parhaaksi.

Hyviä töitä voi olla monenlaisia. Henkilöstö voi esimerkiksi viettää päivän kasvissyöjänä, kulkea pyörällä auton sijaan, ilahduttaa työkaveria tai vaikka pitää seuraa yksinäiselle vanhukselle. Tärkeintä on, että jokaiselle annetaan mahdollisuus osallistua ja tuottaa hyvää itselleen merkityksellisellä tavalla.  ”Hyvän Työn päivä on ennen kaikkea hyvän mielen tapahtuma – lisäksi haluamme muistuttaa, että jokainen yritys ja yksilö voi vaikuttaa ja tehdä parempia valintoja myös työarjen keskellä”, Henna Paananen.

Pihla Group Oy:n markkinointijohtaja Minna Keränen oli mukana Hyvän Työn Päivänä kunnostamassa Vantaan SOS-Lapsikylän toimitiloja. ”Oli ilo nähdä sosiaalisen median välityksellä kuinka eri puolilla Suomea autoimme ja toimme iloa vanhusten elämään, kunnostimme koulua ja loimme SOS-Lapsikylän Vantaan toimipisteeseen entistä viihtyisimmän ympäristön. Kunnon työ on meille tärkeää ja osallistumalla, yllättämällä ja tekemällä asioita näytimme yhdessä, että kunnon työ ja toisten auttaminen on meille tärkeää”, Keränen kertoo lopuksi.