Pihla toivottaa onnellista äitienpäivää!

Onnellista äitienpäivää kaikki Suomen äidit, mummot ja äidin ja mummon rooleissa toimivat henkilöt! Lämpimät onnittelut myös kaikille omille äideillemme, tämä päivä olkoon täynnä iloa ja juhlahumua.  

Kysyimme Kaisla Rautiolta Pihlan uudiskohdemyynnistä, että millaiselta työssäkäyvän äidin arki meillä Pihlalla näyttää?  

— Minulla on kaksi alle kouluikäistä lasta ja perheeseemme syntyy kolmas lapsi syyskuussa. Arki on hektistä ja ajoittain kuormittavaakin, mutta fiilis työssä on niin innostava, että se heijastuu niin kotiin kuin töihinkin. En koe, että perhe ja työ on toisiaan poissulkevia asioita, vaan tukevat ja saavat voimaa toisistaan.  

— Jousto ja keskinäinen luottamus meidän työpaikallamme on todellista, ei päälle liimattua. Perhearkeen kuuluvien velvollisuuksien hoitaminen sujuu jouhevasti töiden rinnalla, ja helpottaa arjen koordinointia merkittävästi. Koen olevani todella etuoikeutetussa asemassa, koska minun tekemiseeni luotetaan ja kaikesta on helppo sopia. Missään vaiheessa en ole kokenut, että perhe-elämän velvollisuuksista tai välttämättömistä poissaoloista olisi tullut syyllinen olo, vaan perhe-elämään ja sen tasapainoisuuteen suhtaudutaan myötäelävästi ja rohkaisevasti.  

— Kun palasin puolitoistavuotta sitten edelliseltä äitiysvapaalta, tulin takaisin hieman pelonsekaisin tuntein. Olin ollut pitkään pois ja minulla oli fiilis, että minut olisi unohdettu, tai kaikki olisi muuttunut jotenkin radikaalisti, ehkä en osaisikaan enää mitään? Mutta päinvastoin, minut otettiin vastaan avosylin ja pääsin vieläpä mukaan projektiin, joka poikkesi vanhasta työstäni ja toi uusia haasteita työuralle. Oli ihana huomata miten poissaolo ei ollut vaikuttanut työni tai itseni merkitykseen tai arvostukseen, vaan antoi enemmänkin uutta potkua uralle.  

— Koen, että perheen ja työelämän yhdistäminen ja jaksaminen arjessa ja siihen panostaminen työnantajalta on tosi tärkeä peruspilari henkilön hyvinvointiin. Se on myös iso sitouttava tekijä. Joutumatta stressaamaan ennakkoon mistään äkillisistä sairastumisista tai neuvolakäynneistä koen, että elämäni on tasapainossa ja hyvinvointini merkittävästi paremmalla tolalla. Meillä on vielä kaiken lisäksi valtavan hyvät liikuntaedut, joita voin hyödyntää vapaa-ajalla, ja tuoda jaksamista lisää itselleni, perhearkeen ja työhön. Koen, että olen jopa tehokkaampi ja omistautuneempi työntekijä kuin ennen lapsia, koska perhe on tuonut elämään uusia mittasuhteita. Olen myös paljon rohkeampi, organisoidumpi, tehokkaampi ja varmasti entistä parempi asiakaspalvelija, myös paljon parempi työkaveri! Tasapainoisella elämällä työn ja vapaa-ajan suhteen on valtavan isot heijastevaikutukset niin yksityiselämässä kuin työssä suoriutumisessakin.  

Kaisla Rautio,
PIhlan uudiskohdemyyjä

— On valtavan suuri helpotus, kun arki on helppoa ja joustavaa. Koen, että minulla on ohjakset käsissäni ja hallitsen tilannetta – se lisää valtavasti merkityksellisyyden tuntua työssä. Saan rakentaa sellaisen arjen, kuin se minulle ja perheelleni parhaalta tuntuu. En voisi toivoa parempaa työsuhde-etua! Perhe ja äitiys on kuitenkin elämässä kaikista tärkeimmällä sijalla, ja vuodet kotona lasten kanssa ovat olleet elämäni parasta aikaa. Sen arvostaminen ja ymmärtäminen ei ole jokaisessa työpaikassa itsestään selvää, mutta meillä on.  

Paljon onnea Kaisla ja kaikki Pihlan äidit ja mummot <3