Asuntomessut Vivola Kotola
Osta verkkokaupastamme

Vivola Kotola

Ajankohtaista | Asuntomessut Seinäjoella 2016

Uutta puurakentamista asuntomessuilla: CLT-rakenteinen massiivipuutalo Kotola

CLT-rakenne ikkunat

Kotolan ikkunat on sovitettu tyylikkäästi ilman listoja massiiviseen, 240 mm paksuun puurakenteeseen.

Seinäjoen Asuntomessujen kiinnostavimpiin kohteisiin kuuluu massiivipuutalo Kotola (kohde 5). Talo on rakennettu CLT-elementeistä eli ristiin liimatusta puulevystä. Tuloksena on erittäin tiivis rakenne, jonka pinnat ovat heti talon pystytyksen jälkeen siistejä ilman lisätöitä.

”Kotola on aito puutalo, jossa on saavutettu hirsitalon hödyt, mutta päästy eroon hirsitalon ”haasteista” kuten ilmatiiveydestä ja painumisesta”, Markus Katainen talon rakennuttaja Vivolasta kertoo.

Pihlan ikkunat upotettiin työmaalla massiiviseen, 240 mm vahvaan rakenteeseen. Koska syvennykset oli työstetty valmiiksi levyihin, oli asennus helppoa ja vaikutelma on sisäpuolelta karmitonta ikkunaa muistuttava. Talo ilme onkin heti pystytyksen jälkeen korkealaatuinen ja viimeistely, jopa minimalistinen.

Kotolan lattia-, seinä-, välipohja- sekä kattoelementit varusteltiin valmiiksi sisätiloissa, jolloin pystytysvaihe työmaalla on lyhyt. Pruukinrannan asuntomessualueella talo oli käyttökunnossa viikossa sen jälkeen, kun elementit tuotiin työmaalle. Perustukset oli luonnollisesti rakennettu etukäteen valmiiksi.

U-arvo paremmaksi laadukkailla ikkunoilla ja oville

Koska talon rakenne on sekä sisä- että ulkopuolelta samaa, ehjää massiivipuulevyä, ovat pinnat heti valmiita. Sisäpinnoissa suosittiin kuultokäsittelyä, jotta aito puupinta tulee kauniisti esille.

Vantaan asuntomessuiilla Vivolan kohde toteutettiin massiivipuurungolla ja ekovillalla eristettynä. Seinäjoen kesän 2016 messuilla Vivolan Kotola on aito massiivipuutalo ja koko rakenne on yksiaineinen. Kaikki Vivolan CLT-talot ovat muovittomia.

”Puurunko on aidosti umpinainen eikä siinä ole mitään muuta rakennekerrosta. Massiivipuulevyn mahdollisuudet ovat moninaiset ja Kotolassa se on hyödynnetty maksimaalisesti”, Katainen kertoo.

Rakennusmääräysten näkökulmasta Kotola on hirsitalo, eli lämpötaloutta on parannettu valitsemalla U-arvoltaan tavanomaista paremmat ikkunat ja ulko-ovet sekä lisäämällä yläpohjan eristepaksuutta.

Suunnittelun ja rakentamisen näkökulmasta CLT-rakenteella on lukuisia etuja: rakentamisen nopeuden lisäksi mittatarkkuus, arkkitehtuurin uudet mahdollisuudet, tiiveys ja puupintojen ansiosta myös huoneilman parempi laatu. Merkittävää on myös kiinnitysten helppous, sillä niin ikkunoille, oville kuin kiinteille kalusteillekin massiivipuu on tukeva ja varma kiinnitysalusta.

CLT-levy

Massiivipuinen CLT-levy on oivallinen kiinnitysalusta ikkunoille, oville ja kiintokalusteille.

Seinäjoen Pruukinrannan asuntomessut 2016
Vivola Kotola
Kohde 5, Kniipinkuja 6

Valtakunnallinen myyntipalvelu: 0800 550 880
Etsi lähin jälleenmyyjä tästä

Pihla - Varmasti Hyvä.

Valmistamme ikkunoita ja ovia niin uusiin kuin vanhoihin rakennuksiin. Teemme vuosittain tuhansia ikkunaremontteja ympäri Suomen. Pihla toimittaa ikkunat ja ovet myös suurimmalle osalle suomalaisia talovalmistajia. Pihlan laadukkaat ikkunat ja ovet valmistetaan modernissa tehtaassa Suomessa, Ruovedellä.

Olemme tehneet ikkunoiden ja ovien ostamisen sinulle helpoksi. Jälleenmyyjäverkostomme on palveluksessasi koko Suomessa. Ikkunoiden vaihtaminen ja ikkunaremontti tehdään yleensä vain kerran tai kaksi koko elämän aikana. Me autamme sinua onnistumaan ja saamaan varmasti hyvät ikkunat ja ovet.

Copyright 2016 by Pihla. Kaikki oikeudet pidätetään.