Uuteen omakotitaloon paljon luonnonvaloa

Rovaniemeläinen Erolan perhe halusi uuteen kotiinsa tyylikkäät ikkunat ja runsaasti luonnonvaloa. Syksyllä 2016 valmistuneeseen taloon valittiin Pihlan valmistamat ikkunat ja ovet. Olohuoneen suurista kiinteistä ikkunoista voi ihastella kaunista pohjoisen luontoa.

Värit ja tyyli ohjasivat suunnittelua

Nuoren perheen rakennushaave oli kytenyt jo pitkään. Unelma omasta talosta alkoi muuttua todeksi keväällä 2016 kun talon perustustyöt aloitettiin. Suunnittelua ohjasi alusta alkaen muutamat ikkunoihin ja oviin vaikuttavat tekijät.

-Halusimme kodin, johon tulee runsaasti luonnonvaloa. Toinen suunnittelua ohjaava toive liittyi väreihin. Värimaailmassa tuli toistua tammi, tumman harmaa ja valkoinen, Jouni Erola kertoo.

Loivalla rinteellä sijaitsevasta tontista päätettiin ottaa kaikki irti arkkitehdin avustuksella.

-Arkkitehti huomioi taitavasti tontin muodot kokonaisuuden suunnittelussa. Hän myös piti huolen kokonaisuuden toimivuudesta ja tyylin yhtenäisyydestä.

Myyjä apuna suunnittelussa

Uuden talon ikkuna-ja ovivalinnoissa on hyvä huomioida monipuolisesti projektiin liittyvät toiveet ja tavoitteet. Tässä suunnitteluvaiheessa myyjän rooli korostuu, jotta eri vaihtoehdot osataan ottaa asianmukaisesti huomioon.

-Myyjä oli alusta lähtien mukana kertomassa erilaisista vaihtoehdoista. Yhteistyö oli erittäin hyvää ja saimme aina tarvittavat tiedot ja materiaalit kun jotain piti päättää, Erola sanoo.

Omakotitalon ilmeessä toistuvat tammen, harmaan ja valkoisen sävyt aina ikkunoita myöten.

Luonnon läheisyys tulee hyvin esille suurten lasipintojen ansiosta. Oman säväyksen tekee olohuoneen suuret veikeät neliön malliset ikkunat. Kaiken kaikkiaan taloon tilattiin viisi isoa kiinteää ikkunaa, makuuhuoneisiin asennettiin avattavat ikkunat. Myös pääovet ja patio-ovi ovat Pihlan valmistamia.

-Ikkunat tulivat tontille sovittuun aikaan ja muutenkin palvelu on ollut erittäin hyvää. Voimme suositella Pihlaa myös muille rakentajille, Erola toteaa.