Asuntomessut 2018 – Talo Lintula

Asuntomessut Porissa 6.7. – 5.8.2018 – Kohde 13

Terassille avautuvat ovet jatkavat oleskelutiloja suojaisalle patiolle

Arkkitehti Kirsti Kanervan suunnittelemissa kodeissa valo on vahvasti läsnä. Uutta kotia suunnittelevien asiakkaiden toiveina on lähes aina tilojen avaruus, yksityisyyttä unohtamatta. Porin Karjarantaan rakennetun kodin helmi on 64-neliöinen suojaisa patio, jolle on käynti niin olohuone-keittiöstä, päämakuuhuoneesta kuin saunatiloistakin.

”Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat lisäävät paitsi kodin avaruutta, myös liittävät pihan ja luonnon sisätiloihin. Oleskelutiloista ja makuuhuoneesta terassille avautuvat ovet jatkavat luontaisesti sisätiloja”, Kirsti Kanerva kuvailee.

Olennaisin keino luoda kotiin valoisuutta on ikkunoiden koko ja sijoittelu. Yhtenäisen olohuone-keittiön ikkunaseinämää jatkaa oven rinnalla energiatehokkaat lähes 2,5 metriä korkeat kiinteät Pihla Varma -ikkunat. Ikkunoiden energiatehokkuus varmistaa, että näyttävyyden lisäksi ikkunat tuovat kotiin myös asumisviihtyvyyttä.

”Etelään päin avautuvat ikkunat takaavat valokylvyt läpi vuoden”, Kanerva toteaa.

Talo Lintulan viimeistely on huolellista. Kaikissa ikkunoissa on puunvärinen kuultokäsittely.

Klassista, ajatonta ja rauhallista tunnelmaa

Kanerva kuvailee arkkitehtuuriaan klassiseksi ja aikaa kestäväksi. Porin Karjarannassa sijaitsevan tontin malli ohjasi vahvasti rakennuksen muodon suunnittelua. U-mallinen bungalow-tyyppinen talo istuu kapealle ja pitkälle tontille moitteettomasti.

Talon muoto luo toivotun suojan oleskelutiloille niin sisällä kuin ulkonakin. Valkoiset seinät, harmaa katto ja harmaat, alumiiniset ikkunanpuitteet tekevät talon julkisivusta rauhallisen ryhdikkään. Tammen sävyiset, puiset sisäpuitteet tuovat sisätiloihin luonnon värimaailmaa.

Yhdessä tasossa olevan esteettömän kodin ratkaisuissa toistuvat helppo asuminen ja arjen luksus. Makuuhuoneet ja niiden yhteydessä olevat kylpyhuoneet antavat asukkaille omaa tilaa. Pieni verstas ja ompeluhuone mahdollistavat myös perheen harrastukset.

Talon toisessa siivessä sijaitsevat saunatilat sekä ulkoallas tekevät terassista mieluisan kesäolohuoneen ja vastaavat asukkaiden toiveisiin pihasaunasta. Saunan lämmöistä saa nauttia omassa rauhassa. Pukutilan ikkunasta on näkymä ja parvekeovesta käynti terassille, jossa saunomisen lomassa voi nauttia myös ulkoaltaan kylvyistä.

Kohde 13 – messukohteen perustiedot

  • Näytteilleasettaja: K-Rauta Satakunnankatu
  • Yksikerroksinen omakotitalo
  • Rakennuttaja: Marjo-Riitta ja Markku Lintula
  • Näyttelykohteen osoite: Leikkaajankatu 5
  • Kerrosala: 216,9 m2, huoneistoala 177,4 m2, lisäksi patio 64,4 m2 ja tekninen tila 4,6 m2
  • Huoneiden lukumäärä: 4h + k (4 h, k, khh, kh, sauna, verstas)
  • Asukasmäärä: 2 aikuista
  • Arkkitehtisuunnittelija: Kirsti Kanerva, arkkitehti SAFA / Arkkitehtitoimisto Kirsti Kanerva Ky