Asuntomessut 2018 – Dekotalo: Villa Vaski

Asuntomessut Porissa 6.7. – 5.8.2018 – Kohde 33

Ikkunat ovat meidän taulumme

Aivan Kokemäenjoen rantaan kohonnut Villa Vaski on kolmihenkisen perheen tarpeisiin suunniteltu koti. Koti, jossa on tilaa kasvaa ja elää. Talon huolellinen sijoittelu tontille tuo jokimaiseman osaksi kaupunkikotia. Pihlan ikkunat varmistavat luonnonvalon tulvimisen läpi talon.

”Ikkunat ovat meidän taulumme – saamme saunastakin ihastella Kokemäenjokea. Luonto on ihanasti läsnä”, Villa Vaskin rakennuttajat Anniina Nurminen ja Johan Saarni kertovat.

Nuori perhe päätyi Pihlan ikkunoihin paitsi niiden laadun myös monipuolisen valikoiman vuoksi. Olohuoneen neljä tavallista suurempaa ikkunaa perhe halusi sijoittaa pohjoiseen päin, jotta valaistus olisi tasainen läpi vuoden. Suurimmat olohuoneen ikkunat ovat reilut 1,6 metriä leveitä ja lähes 2,5 metriä korkeita. Portaikkoon valoa tuovat myös kookkaat ikkunat. Keittiöön luonnonvaloa puolestaan tulvii myös kaapistojen välitilaan sijoitetuista pienistä ikkunoista.

”Ikkunoiden määrää lisättiin melko runsaasti ensimmäisiin piirustuksiin nähden. Päätös ei ole kaduttanut”, Anniina Nurminen vakuuttaa.

https://www.instagram.com/p/Bihuewqlj0I/

Kaksiväriset karmit luovat tyylikkään ilmeen sisälle ja ulos

Dekotalon Villa Vaski on suunniteltu perheen omien piirustusten pohjalta. Ikkunoiden valitsemista Anniina Nurminen kuvailee helpoksi, koska Pihlan valikoimassa oli lähes rajaton määrä väri- ja kokovaihtoehtoja. Lähes kaikki valitut ikkunat ovat avattavia, vain olohuoneen isot ikkunat ja portaiden taakse jäävä ikkuna ovat kiinteitä. Ikkunoiden harmaat ulkokarmit tuovat talon ilmeeseen ryhdikkyyttä.

”Mietimme ikkunoiden sisäpuolen väriä pitkään, punnitsimme valkoisen ja mustan välillä. Koska ikkunoita on talossa paljon ja ne ovat erikokoisia, päädyimme valkoisiin karmeihin, jotta kokonaisilmeestä tulisi mahdollisimman levollinen”, Nurminen kuvailee.

Nurminen ja Saarni kertovat, että perheen uuteen kotiin muuttaa pariskunnan ja vauvan lisäksi myös kaksi lähes 30-vuotiasta kilpikonnaa.

”Kotimme on suunniteltu toimivaksi eri elämäntilanteisiin. Halusimme fiksusti suunniteltujen sisätilojen lisäksi saada mahdollisimman paljon myös pihaa käyttöön”, Nurminen kertoo.

Tutustu tarkemmin Villa Vaskin rakentamiseen blogissa villavaski.blogspot.fi ja Instagramissa @villavaski.

Kohde 33 – messukohteen perustiedot

  • Kaksikerroksinen puurakenteinen Dekotalo
  • Rakennuttaja: Johan Saarni ja Anniina Nurminen
  • Näyttelykohteen osoite: Hitsaajankatu 6
  • Huoneistoala: 148,2 m2
  • Huoneiden lukumäärä: 4 h + k (3 mh, oh, k, ph, s khh ja 2 wc)
  • Asukasmäärä: 2 aikuista, vauva ja 2 kilpikonnaa
  • Suunnittelu: talo suunniteltu omien piirustusten pohjalta ja viimeistelty toimivaksi kokonaisuudeksi Dekotalon kanssa