Asuntomessut 2020
Kohde 41: Honkarakenne – Honka Huomen

Honka Huomen on suunniteltu kaikille aisteille

Honkarakenteen Honka Huomen on hyvän elämän koti, jossa on helppoa rauhoittua, nauttia oleskelusta ja yhteydestä luontoon.

Talon suunnittelua on ohjannut kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin teema. Honka Huomen -taloon on valikoitunut elämänlaatua parantavia asumisen ratkaisuja; se on älykäs, hyvän elämän hirsikoti, joka pitää huolta niin asukkaistaan, itsestään kuin ympäristöstäkin. Talosta on luotu koti, jossa on hyvä pysähtyä ja rauhoittua kiireisenkin arjen keskellä.

Honka Huomen on yksitasoinen koti, jossa oleskelu- ja ruokailutilan näyttävä lasiseinä avautuu sisäpihalle, ja tuo ympäröivän maiseman osaksi asumista. Profin-liukuoven kautta pääsee astumaan viherhuoneen kautta sisäpihan terassille. Taloon käydään sisään energiatehokkaasta Pihla Ulko-ovesta, jota koristaa kauniit vaakaurat sekä kapea koristelasi. Ulko-oven kanssa samalla seinällä koreilee kokolasinen Pihlan Patio -parvekeovi.

Pihla Varma – Avattavien ikkunoiden kautta valo tulvii sisälle taloon eri ilmansuunnista. Ikkunapaketin valmiiksi asennetut sälekaihtimet takaavat myös yksityisyyden ja suojan auringon paisteelta.

Tuusulan asuntomessujen teema, innovatiiviset ja älykkäät energiaratkaisut sekä aktiivisen arjen ratkaisut toteutuvat Honka Huomen -talossa. Energiaratkaisuja tukee Pihla Varma, Suomen vaativiin oloihin kehitetty luotettava jokasään monikäyttöinen puu-alumiini-ikkuna. Kahdesta sisäänpäin aukeavasta puitteesta koostuva Pihla Varma sulkeutuu tiiviisti ja pitää sekä kylmän että ulkomelun loitolla.

Sisustuksen pääteema on hiljaisuus ja rauha, teemaa tukevat luonnonmateriaalit sekä M1-päästöluokan sisustusmateriaalit kotimaisilta valmistajilta. Uudessa Honka Huomen -kodissa luonnon parhaat puolet tulevat lähelle. Harmoniset tilat, kauniit materiaalit, puhdas sisäilma ja laadukkaan suomalaisen puun hento tuoksu ovat osa arkea.

Kohdetiedot Honka Huomen
Isokarhunkierto 11, 5707-4
Talotyyppi: omakotitalo
Huoneistoala: 121 m2
Huoneiston kokoonpano: 4 h + k + varasto + autokatos
Asukasmäärä: 4
Kerrosluku: 1
Talotehdas: Honkarakenne Oyj
Runko: hirsi
Julkisivu: hirsi
E-luku: 86
Energiatehokkuusluokka: B
Lämmönlähde: Ilma-vesilämpöpumppu, vesikiertoinen lattialämmitys
Näytteilleasettaja: Honkarakenne Oyj
Rakennuttaja: Honkarakenne Oyj, Sami Järvelä
Arkkitehtisuunnittelija: Anne Mäkinen, Honkarakenne Oy
Sisustuksen suunnittelija: Suunnitteluhuone Nionio, Maru Hautala