Asuntomessut 2020
Kohde 26: Hietakulma – Puustellin Helmi

Hietakulma Oy on kankaanpääläinen perheyritys, joka on erikoistunut puuelementtitalojen ja kattoristikoiden tuotantoon. Tuusulan asuntomessuille Hietakulma Oy toteuttaa paritalokohteen nimeltään Puustellin Helmi.

Paritalo Puustellin Helmi edustaa elämisen helppoutta ja asumisen laatua. Talon suunnittelun kantavana ideana on ollut kolmen sukupolven yhteisöllisen asumisen mahdollistaminen. Townhouse-henkisessä rakennuksessa on pyritty laadukkaisiin, aikaa kestäviin ratkaisuihin.

Sisustuksen suunnittelusta vastaa Susanna Hammar yhteistyössä Terratinta Partners´n kanssa. Talon sisustuksessa pääosan saavat suomalainen käsityö ja näyttävät laattapinnat. Kaksikerroksisen kiinteistön kummassakin asunnossa on korkeaa tilaa ja persoonallisia materiaalivalintoja, joista muodostuu vahva kokonaisuus. Puustellin Helmessä lattiapinnat ovat kokonaisuudessaan porcellanato-laattaa niin sisätiloissa kuin terassilla ja parvekkeellakin. Seinäreliefit on niin ikään ladottu laatasta. Kohteessa yhdistyvät eheäksi kokonaisuudeksi skandinaavinen puu ja eteläeurooppalainen laatta.

Puustellin Helmen ikkunoiksi ja oviksi valikoituivat Pihlan Varma-ikkunat. Korkea kiinteä ikkuna ja Profin-lasiliukuovi avautuvat takapihan terassille ja tarjoavat asukkaille runsaasti luonnonvaloa. Lisävarusteena kohteeseen on valittu Pihlan Inka-sälekaihtimet. Sälekaihtimet on vaivattominta hankkia ikkunatoimituksen yhteydessä, jolloin ne asennetaan ikkunaan jo tehtaalla. Vakioväri valkoisen lisäksi muita värivaihtoehtoja on saatavilla useita kymmeniä. Sälekaihtimen säleitä kääntämällä voi huoneen valoisuutta säätää ja samalla rajoittaa auringon suoraa paistetta. Lisäksi sälekaihtimia voidaan käyttää näkösuojana.

Kohdetiedot Hietakulma
Osoite: Puustellinraitti 11a ja b
Talotyyppi: paritalo
Huoneistoala: 102 ja 87 m2
Huoneiston kokoonpano: 4 h + k + s + varasto+ autokatos ja 3 h + k + varasto + autokatos
Asukasmäärä: 2-3
Kerrosluku:2
Talotehdas: Hietakulma Oy
Runko: puu
Julkisivu: puu
E-luku: 98
Energiatehokkuusluokka: B
Lämmönlähde: Ilma-vesilämpöpumppu, vesikiertoinen lattialämmitys
Näytteilleasettaja: Terratinta Partner
Rakennuttaja: Hietakoski Oy
Arkkitehtisuunnittelija: HietakoskiOy, Olli Hietanen
Sisustussuunnittelu: Sisustussuunnittelu Rido, Susanna Hammar