Asuntomessut 2020
Kohde 16: Finnlamelli – Linnamajuri

Luonnonvalolla viihtyisä asuinympäristö

Tuusulan Rykmentinpuiston alueella, historiallisen olympiakasarmin läheisyydessä seisoo Finnlamellin ylväs ja vaikuttava hirsirakennus. Modernissa kaupunkitalossa yhdistyvät kekseliäs arkkitehtuuri, ekologiset elämänarvot ja hirsirakentamisen kauneus.

Asuntomessukohde Finnlamelli Linnamajuri edustaa modernia ja taidokasta hirsitalorakentamista. Kapeasaumainen hirsiprofiili ja modernit tasanurkat istuvat erinomaisesti talon selkeälinjaiseen ilmeeseen. Finnlamellin painumaton RYHTI-hirsi edustaa uusinta hirsiteknologiaa. Se tekee rakenteista entistäkin jämäkämmät ja mahdollistaa modernin hirsirakentamisen niin sisällä kuin ulkona.

Pihlan Varma – Kiinteä ikkuna sopii täydellisesti moderniin hirsirakentamiseen. Olohuoneen suurten ikkunoiden kautta valo tulvii oleskelutilaan ja ruokailualueelle ja tarjoaa näkymän ympäröivään puutarhaan.

Messukohteen energiatehokkuus on huomioitu lämmitysjärjestelmää valittaessa, rakennuksessa on päästötön ja ekologinen maalämpö. Energiatehokkuutta tukee myös ikkunavalinnat; kehittyneen lasitustekniikan ja kolminkertaisen eristyslasilementin ansiosta kiinteät Pihla Varma -ikkunat kuuluvat A-energialuokkaan.

Linnamajurin suunnittelussa on valon kulku huomioitu erityisesti; luonnonvaloa saadaan eri ilmansuunnista ja näin varmistetaan valoisa ja viihtyisä asuinympäristö. Arkkitehti Sauli Kososen suunnittelema Finnlamelli Linnamajuri on todellinen tilasuunnittelun taidonnäyte. Näyttävä arkkitehtuuri muodostuu kolmesta kehästä, jotka kietovat sisäänsä modernin ja toimivan kodin. Kodin sydämessä ihastuttaa käytännöllinen, ympärikierrettävä tilasarja. Suojaisat ulko-oleskelutilat terasseineen lisäävät perheesi yksityisyyttä ja viihtyisyyttä tiiviillä kaupunkitontilla. Sisätilan kaltaiset ulkotilat saavat kodin asuintilatkin tuntumaan kokoaan suuremmilta.

Hirsikodin terveellisyyttä ja ekologisuutta on myös sisustussuunnittelija Linda Baki halunnut korostaa. Sisustuksen tavoitteena on ollut luoda hirsikotiin seesteinen, ajaton ja pehmeä tunnelma särmää unohtamatta. Sisustuksessa on myös käytetty materiaaleja, jotka sopivat kauniisti yhteen hirsipintojen kanssa.

Kohteessa on käytetty Pihlan ikkunoita monipuolisesta valikoimasta. Varma-mallistosta löytyy kiinteitä ja avattavia ikkunoita, joihin voi valita haluamansa ikkunapuitevärityksen. Finnlamelli Linnamajurissa sekä sisä- että ulkopuitteiden väri on tummanharmaa. Osa ikkunoista on palomääräysten mukaisia tyyppihyväksytty paloikkunoita, jotka ovat muotoilun ja värivalikoiman osalta yhteneväinen Pihlan kiinteiden ikkunoiden kanssa.

Avattavissa ikkunoissa on Pihlan valkoiset Inka-sälekaihtimet, jotka auttavat säätelemään huoneen valoisuutta ja rajaamaan auringon paahdetta. Integroidun Inka sälekaihtimen säleiden kääntö sekä kaihtimen nosto ja lasku tapahtuvat sisäpuitteen pinnassa olevasta säätönupista.

Makuuhuoneiden Pihla Varma-ikkunat on varustettu tuuletusikkunaheloituksella, jolloin ikkunan avaaminen ja sulkeminen käy helposti yhdestä painikkeesta. Tuuletusikkunaan on asennettu AutoLock-aukipitolaite, joka kytkee ikkunan sisä- ja ulkopuitteet toisiinsa sekä pitää ikkunan tuuletusasennossa. Sisäpuitteeseen asennettu pitkäsulkija sulkee ikkunan tiiviisti.

Kohdetiedot Finnlamelli Linnamajuri
Osoite: Pikkukarhunkierto 7, 5703-6
Talotyyppi: omakotitalo
Kerrosala: 165 m2
Huoneistoala: 149m2
Huoneiston kokoonpano: 4h + k + s + sauna/autosuoja
Asukasmäärä: 5
Kerrosluku: 2
Talotehdas: Finnlamelli
Runko: hirsi
Julkisivu: puu
E-luku: 98
Energiatehokkuusluokka: B
Lämmönlähde: Maalämpö, vesikiertoinen lattialämmitys
Näytteilleasettaja: DEN Finland Oy, Finnlamelli Oy
Rakennuttaja: DEN Finland Oy
Arkkitehtisuunnittelu: Sauli Kosonen, Kanttia2
Sisustuksen suunnittelu: Linda Baki Design