Pihlan tarina

Asiakkaan parhaaksi – yhdessä touhuten

Pihlavan Puu niminen tehdas työllisti 1980-90 -luvuilla kymmeniä Ruovedellä asuvia ihmisiä. Tehdas tuotti puukomponentteja ikkunateollisuudelle. Yritys toimitti tuotteita silloiselle markkinajohtajan asemaan yltäneelle ikkunavalmistajalle, muita asiakkaita ei ollut. Vuosien yhteistyön jälkeen tilaaja yllättäen kertoi, että ei enää tarvitsekaan Ruovedellä valmistettuja komponentteja. Niin Pihlavan Puu menetti ainoan asiakkaansa. Tilanne oli haastava yritystä, tehtaalla työskennelleitä ihmisiä ja koko seutukuntaa ajatellen.

Syvässä ahdingossa oli kaksi vaihtoehtoa: joko lopettaa tehtaan toiminta kokonaan tai keksiä nopeasti uutta tuottavaa liiketoimintaa. Yhdessä tehtaanväen kanssa päätettiin pitää tehdas hengissä. Hyvä joukkuehenki ja yhdessä tekeminen saatiin toimitusjohtaja Timo Vannaksen innoituksella uudelle tasolle. Päätettiin kehittää niin kestävyyden, käytettävyyden kuin ulkonäönkin näkökulmista Suomen paras ikkuna.

Tavoitetta kohti lähdettiin kehittymään tuotekehitykseen määrätietoisesti panostamalla. Ikkunoiden suunnittelijoiksi palkattiin taitavia ammattilaisia, joista osa työskentelee vielä tänäkin päivänä yrityksessä.

Yhdessä touhuten – kuten Pihlan työntekijöiden toisilleen lausuma motto kuuluu – on tavoitteisiin päästy.

Pihla on onnistunut suunnitelmissaan ja on aikuisikään siirtyvä vakavarainen valmistaja. Suomen parhaita ikkunoita valmistava Ruoveden tehdas on kasvanut pikkuruisesta Pihlasta markkinajohtajaksi ja toimijaksi johon todella voi luottaa. Tänään Pihla on tunnettu erityisesti laadusta ja rehellisyydestä. Teemme sen minkä yhdessä sovimme, ammattitaidolla ja suurella sydämellä.

Pihla, Varmasti Hyvä.