Pihla mukana asuntomessuilla

Kesän 2016 asuntomessut aukeavat yleisölle Seinäjoen Pruukinrannan alueella perjantaina 8. heinäkuuta. Seinäjoen keskustan eteläpuolella sijaitsevan messualueen erikoinen piiirre on sitä rajaava Kyrkösjärven tekojärven pengerpato, jonka yli järven pinta näkyy vain talojen yläkerroksista.

Kaikkiaan Pruukinrantaan on rakennettu 34 omakotitaloa, luhtirivitalo sekä puukerrostalo. Näyttelykohteita on yhteensä 43. Padon ja tekojärven lisäksi kaaren muotoisen pihakadun, Tulikivimyllyn ympärille koottu modernien “kaksfooninkisten” pohjalaistalojen kortteli.

Asuntomessujen näyttelykohteisiin pääsee tutustumaan 7. elokuuta saakka.

Moderni hirsitalo Villa Roihu

Villa Roihu

Pihlan ykköskohde kesän asuntomessuilla on Villa Roihu (kohde 18), pohjalaistalojen kortteliin rakennettu moderni hirsitalo. Mammuttikoti Villa Roihu sopii ikkunavalmistajan esittelykohteeksi erittäin hyvin: olohuoneesta aukeaa näkymä pihalle koko talon korkuisen ikkunaseinän kautta, ja yläkertaan tuo valoa myös kadun puolen korkea kiinteä ikkuna. Yläkerrasta aukeavat maisemat patovallin yli Kyrkösjärvelle.

Kotola

Kotola

Erityisesti jos skandinaavinen, pelkistetty ja moderni arkkitehtuuri miellyttää näkemisen arvoisiin kohteisiin kuuluu myös massiivipuisista CLT-elementeistä rakennettu Kotola (kohde 5). Talon rakennusvaiheessa Pihlan ikkunat upotettiin massiiviseen, 240 mm vahvaan rakenteeseen. Koska syvennykset työstettiin valmiiksi levyihin, on vaikutelma sisäpuolelta karmitonta ikkunaa muistuttava.

Kaikkiaan Pihla on asuntomessuilla mukana yhdeksässä kohteessa.