Isännöintipäivillä teemana kerrostalon ilmanvaihto

Vuoden 2016 Isännöintipäivillä Jyväskylässä Pihlan teemana on kerrostalon ilmanvaihto. Ulkovaipan tiivistäminen kuten ikkunoiden ja ovien vaihtaminen vaikuttaa erityisesti koneellisella poistoilmanvaihdolla tai painovoimaisella ilmanvaihdolla varustetun kerrostalon ilmanvaihtoon merkittävästi.

Tämän vuoksi suosittelemme, että etenkin poistoilmanvaihdolla varustettuihin taloihin asennetaan ikkunaremontin yhteydessä sisäilman laatua ja asumismukavuutta parantava portaaton ilmanvaihdon ohjaus. Asennuksen jälkeen ilmanvaihto tasapainotetaan mittaamalla ja säätämällä jokaisen huoneiston alipaine.

Asumismukavuuden lisäksi ilmanvaihdon uudistaminen vaikuttaa myös rakennuksen energiatalouteen. Tutkimustiedon saamiseksi käännyimme puolueetonta tietoa energia- ja materiaalitehokkuutta lisäävistä järjestelmistä ja teknologioista tuottavan Motiva Services Oy:n puoleen. Motiva laati laskentamallin ja keräsi energiakulutustiedot 23 kerrostalosta, jotka oli ikkunaremontin yhteydessä varustettu älykkäällä ilmanvaihdon ohjauksella.

Eri puolilla Suomea sijaitsevissa taloissa säästettiin lämmitysenergiaa keskimäärin 14,7 prosenttia, kun vertailtiin remonttia edeltänyttä ja seurannutta vuoden mittaista jaksoa.

Isännöintipäivät 2016 Jyväskylässä

Lue lisää:

Kerrostalo ilmanvaihto