Hyttyset kuriin – 3+1 helppoa neuvoa siedettävään sääskikesään

  1. Tarjoa linnuille koteja

Asettamalla linnunpönttöjä teet oikean sankariteon niin lintuja, itseäsi kuin läheisiäsikin ajatellen. Pikkulinnut nimittäin syövät hirmuisen määrän hyttysiä. Joidenkin lähteiden mukaan yksi tinttipoikue syö muutamassa viikossa reilusti yli 10 000 hyönteistä. Linnunpönttöjen asettaminen on oiva keino tehdä tontista vähäsääskisempi alue.

  1. Eliminoi hyttysten lisääntymispaikat

Isoisä muistutteli aina lapsuuden mökkireissuilla turhien vesipaikkojen hävittämisestä, jotta hyttyset eivät pääsisi lisääntymään. Neuvo on todella hyvä, sillä hyttyset tarvitsevat vettä lisääntyäkseen. Ojissa ei kannata seisottaa vettä ja tontin kosteikot kannattaa pyrkiä hävittämään.

  1. Poista hyttysten suosimat suojaisat varjopaikat

Hyttyset viihtyvät varjoisissa paikoissa, joissa on sopivasti kosteutta.  Hyvä keino hyttysmäärän vähentämiseksi on auringonvalon suosiminen. Tonttia varjostavat puut ja oksat on hyvä poistaa, jotta alueelle pääsee kunnolla valoa. Silloin ei nämä kesään sopivasti kuuluvat inisijät pääse liikaa vaivaamaan.

+1 Suojaudu verenimijöiltä tehokkaasti

Yksi keino on käyttää hyttysmyrkkyä. Paras keino on kuitenkin estää hyttysten pääsy alueille joihin niitä et halua. Hyttyslakki, pitkähihaiset paidat ja hyttyssavut ovatkin vakiovaruste verenimijöitä vastaan. Koti tai mökki voidaan puolestaan eristää ikkunaan asetettavilla hyttysverkoilla, jolloin tuuletuskaan ei ole ongelma.

Sieltä se kesä tulee, uskokaa tai älkää.