Lisää valoa ja parempaa sisäilmaa - Pihla
Osta verkkokaupastamme

Lisää valoa ja parempaa sisäilmaa


Varkauden keskustassa sijaitsevassa taloyhtiössä törmättiin syksyisin ja talvisin samaan ongelmaan. Jo 40 vuotta vanhat ikkunat ja parvekeovet päästivät viileää ulkoilmaa liian paljon sisälle. Lämmityskulut olivat korkealla ja kustannusten mahdolliselta nousulta haluttiin välttyä. Asunto Oy Varkauden Petäikönkatu 9 hallitus päätyi tilanteen ratkaisemiseksi lämmön talteenoton ja ikkunaremontin yhteydessä asennettavan älykkään ilmanvaihdon ohjausjärjestelmän muodostamaan kokonaisratkaisuun.

Kahden rapun viisikerroksiseen taloon kuuluu 50 asuntoa ja liiketiloja.

Vuotavat ja jo osin heikkokuntoiset ikkunat olivat aiheuttaneet 1970-luvulla rakennettuun taloon yhdessä vanhenevan lämmitysjärjestelmän kanssa kasvavan korjausvelan. Taloyhtiön hallitus ryhtyi pohtimaan ennakoivia ratkaisuja energiakustannusten pienentämiseksi.

-Pohdimme kaikkia vaihtoehtoja aurinkoenergian ja maalämmön väliltä. Keskustelu oli avointa ja halusimme todella löytää ratkaisun, joka olisi meidän taloyhtiölle paras mahdollinen, taloyhtiön puheenjohtaja Heikki Hakuli kertoo.

 

Ilmanvaihto ja ikkunaremontti

Eri vaihtoehtoihin perehtymisen jälkeen uudeksi järjestelmäksi valikoitui Byro Oy:n toteuttama lämmön talteenotto sekä Pihlan ikkunoihin kytkeytyvä älykäs ilmanvaihdon ohjausjärjestelmä, joka kytkettiin toimintaan osana ikkunaremonttia. Järjestelmä perustuu ikkunan tuloilmaventtiilien ilmanvaihtojärjestelmän kommunikaatioon. Näin talossa saatiin ratkaistua kustannustehokkaasti monia remonttihaasteita samalla kertaa.

-Ikkunaremontin ja älykkään ilmanvaihdon kokonaisuudella saadaan ilmanvaihto kuntoon, uudet ja toimivat ikkunat asukkaille ja merkittävä energiasäästö, Pihlan projektipäällikkö Panu Eskola kuvailee.

Projekti toteutettiin kesällä 2017. Ikkunaremontti toteutettiin kahdessa erässä juhannuksen jälkeen, rappu kerrallaan ikkunat parvekkeille nostaen. Asentaminen tehtiin kesälomakaudesta huolimatta ripeästi ja koko urakkaan meni yhteensä 17 työpäivää.

-Asentajien toiminta teki vaikutuksen. Heidän asenne oli loistava ja jälki todella hyvää, Hakuli kertoo.

 

”Asumismukavuus on parantunut”

Petäikönkatu 9 asennetut 231 Pihla Varma ikkunaa ja 29 Varma Patio parvekeovea ovat muuttaneet paitsi talon julkisivua ja myös huoneistojen ilmettä sisältäpäin.

Myös parempi ilmanvaihto kerää kiitosta. Huoneistokohtaiset ikkunoiden tuloilmaventtiilit pitävät ilman raikkaana.

-Asumismukavuus on lisääntynyt oleellisesti. Huoneistot ovat valoisempia, koska ikkunoiden puitteet ovat sisältäpäin valkoisia. Ennen ne olivat tumman ruskeita. Ikkunoihin integroidut kaihtimet ovat tosi hyvät, talossa asuva Kari Penttilä kertoo.

-Venttiilit ovat hyvät, niitä voi tarvittaessa säätää kesä- tai talvi –asentoon olosuhteista riippuen.


Takaisin
Valtakunnallinen myyntipalvelu: 0800 550 880
Etsi lähin jälleenmyyjä tästä

Pihla - Varmasti Hyvä.

Valmistamme ikkunoita ja ovia niin uusiin kuin vanhoihin rakennuksiin. Teemme vuosittain tuhansia ikkunaremontteja ympäri Suomen. Pihla toimittaa ikkunat ja ovet myös suurimmalle osalle suomalaisia talovalmistajia. Pihlan laadukkaat ikkunat ja ovet valmistetaan modernissa tehtaassa Suomessa, Ruovedellä.

Olemme tehneet ikkunoiden ja ovien ostamisen sinulle helpoksi. Jälleenmyyjäverkostomme on palveluksessasi koko Suomessa. Ikkunoiden vaihtaminen ja ikkunaremontti tehdään yleensä vain kerran tai kaksi koko elämän aikana. Me autamme sinua onnistumaan ja saamaan varmasti hyvät ikkunat ja ovet.

Copyright 2015 by Pihla. Kaikki oikeudet pidätetään.