Asuntomessut Porissa: Mammuttikoti Luoto - Pihla
Osta verkkokaupastamme

Asuntomessut Porissa: Mammuttikoti Luoto

Asuntomessut Porissa 6.7. – 5.8.2018 – Kohde 23

Kompakti hirsitalo kylpee luonnonvalossa

Mammuttikodin messutalo Luoto on kompakti, kaupunkialueelle räätälöity massiivihirsitalo. Luoto-perusmallista muunneltu talo on sovitettu tontille ja muutettu pulpettikattoiseksi, joten huonekorkeus kasvaa tasaisesti koko talon läpi ja on suurimmillaan oleskelutiloissa, joista näkymä valtavalle terassille aukeaa kiinteiden Pihla-ikkunoiden kautta.

”Jokainen Mammuttikoti on aina yksilö, sillä lähdemme aina liikkeelle tontista. Yksilöllinen hirsitalo sopii myös kaupunkiin ja niitä tehdäänkin paljon myös tiiviisti rakennetuille taajama-alueille. Messutaloon räätälöity vino sisäkatto mahdollisti myös matalien lisäikkunoiden sijoittamisen olohuoneeseen, jolloin sisälle saadaan luonnonvaloa vaikka suuret ikkunat olisikin suljettu vekkikaihtimilla”, Pauli Hämäläinen Mammuttikodista kertoo.

Ikkunavalinnoissa huomiota kiinnittävät olohuoneen lattiaan asti ulottuvat kiinteät Pihla Varma -ikkunat, jotka takaavat luonnonvalon tulvimisen oleskelutiloihin. Kolmen ikkunan sarjassa kukin on 1,8 metriä leveä ja peräti 2,3 metriä korkea. Väri on tyylikkään musta sekä ulko- että sisäpuitteissa.

Ikkunaseinän kruunaa olohuoneen suurten ikkunoiden yläpuolelle sijoitettu matalien ikkunoiden rivi. Ne ovat 60 senttiä korkeita ja leveys on suuria alaikkunoita vastaava 1,8 metriä. Ne tuovat sisälle lisävaloa ja auringonvalo valaisee vinon sisäkaton kauniisti.

Ikkunaseinä jatkaa oleskelutiloja valtavalle terassille

Kaupunkihirsitalon pohjaratkaisu on tehokas ja huoneistoala kohtuullinen 128 neliötä, mutta sisätilat jatkuvat olohuoneen suurten ikkunoiden kautta valtavalle 150 neliömetrin terassille. Terassin kautta kuljetaan myös tontin laidalle sijoitettuun pihasaunaan.

Ikkunoiden lisäksi terassille avautuu kaksi Pihla Varma -ovea, joissa molemmissa on täyskorkea kirkas lasitus. Näin nekin tuovat avaruutta sisätiloihin ja ovet sopivat myös tyyliltään täydellisesti viereisten korkeiden kiinteiden ikkunoiden rinnalle.

Pääovi rakennuksen toisella puolella on tyylikäs, kokomusta ja neljällä matalalla vaakaikkunalla varustettu Pihla Varma -ovi. Lasilistat ovat oven väriset, jolloin kokonaisvaikutelma on hillityn tyylikäs. Julkisivun viimeistelee muiden ovien ja ikkunoiden tyyliin sopiva musta varastonovi.

Helppohoitoiset kiinteät ikkunat

Kiinteät Pihla Varma Kiinteä -ikkunat ovat suuresta koostaan huolimatta helppohoitoisia, sillä niissä on vain kaksi pestävää pintaa. Ulkopuitteiden säänkestävä, pulverimaalattu alumiinirakenne tekee ikkunoista lähes huoltovapaat.

Varma Kiinteä sopii erinomaisesti nykyarkkitehtuurissa suosittuihin suurten maisemaikkunoiden ja  lattiasta kattoon ulottuvien ikkunaseinien toteuttamiseen. Suorareunainen Varma Kiinteä on erityisen suosittu modernissa rakentamisessa.

Koska olohuoneen suuret ikkunat ulottuvat lähes lattiatasoon saakka ja ulkopuolella terassi alkaa heti ikkunaseinästä, valittiin ikkunoihin molemmin puolin turvalasi. Karkaistu turvalasi ei erotu mitenkään tavanomaisesta ikkunalasista, mutta se on moninkertaisesti tavallista lasia lujempaa ja erittäin voimakkaasta iskusta rikkoutuessaan se murenee pieniksi palasiksi, joissa ei ole terävää leikkaavaa reunaa.

Olohuoneen ikkunat on varustettu erityisesti kiinteisiin ikkunoihin sekä yksilehtisiin parvekeoviin suunnitelluilla Pihlan vekkikaihtimilla. Vekkikaihtimessa on kaksisuuntainen mekanismi, jolla kaihtimen voi laskea tai nostaa halutulle korkeudelle sekä ylä- että alareunasta.

Kohde 23 – messukohteen perustiedot


Takaisin
Valtakunnallinen myyntipalvelu: 0800 550 880
Etsi lähin jälleenmyyjä tästä

Pihla - Varmasti Hyvä.

Valmistamme ikkunoita ja ovia niin uusiin kuin vanhoihin rakennuksiin. Teemme vuosittain tuhansia ikkunaremontteja ympäri Suomen. Pihla toimittaa ikkunat ja ovet myös suurimmalle osalle suomalaisia talovalmistajia. Pihlan laadukkaat ikkunat ja ovet valmistetaan modernissa tehtaassa Suomessa, Ruovedellä.

Olemme tehneet ikkunoiden ja ovien ostamisen sinulle helpoksi. Jälleenmyyjäverkostomme on palveluksessasi koko Suomessa. Ikkunoiden vaihtaminen ja ikkunaremontti tehdään yleensä vain kerran tai kaksi koko elämän aikana. Me autamme sinua onnistumaan ja saamaan varmasti hyvät ikkunat ja ovet.

Copyright 2015 by Pihla. Kaikki oikeudet pidätetään.