Asuntomessut Porissa: Koneistajankatu - Pihla
Osta verkkokaupastamme

Asuntomessut Porissa: Koneistajankatu

Asuntomessut Porissa 6.7. – 5.8.2018 – Kohde 25

Energiatehokas ikkunaseinä tuo valoa kotiin läpi vuoden

Nelihenkisen nuoren perheen kodin toteutuksessa korostuvat valoisuus, ekologisuus ja viihtyisä kaupunkiympäristö. Olohuoneen suuri ikkunaseinä avaa näkymän läheiselle puistoalueelle. Maalämmöllä ja aurinkosähköllä lämpiävän passiivitalon eteläisen seinän suuri ikkunapinta-ala toteutettiin energiataloudesta tinkimättä.

Kuuden ikkunan sarjassa kukin ikkuna on lähes 1,4 metriä leveä ja 2,2 metriä korkea kolminkertaisella eristyslasielementillä varustettu Pihla Varma Kiinteä -ikkuna. A-energialuokkaan kuuluvia ikkunoita on sijoitettu kaksi päällekkäin, jotta valoa riittää varmasti myös talviaikaan.

”Halusimme suuret ikkunat nimenomaan etelään päin, jotta saamme talvella hyödynnettyä valon tuoman lämpöenergian. Kesällä valon määrää voi säädellä läpikuultavilla screen-kaihtimilla”, talon isäntä Ville Santala kertoo.

Suojaisan ja lapsiystävällisen pihan puolella on iso kuisti, josta sisään astuessa avautuu avara koti. Kodin sisätilojen tilavuutta korostavat vaaleat pinnat ja modernit valaistusratkaisut. Ikkunoiden valkoiset sisäkarmit ja suunnitelmalliset kokovaihtelut luovat kotiin levollisen rytmin ja ryhdin. Alakerran ruokailu- ja kirjastohuoneissa huonekorkeus on olohuonetta matalampi, mutta valoisuutta näihinkin tiloihin tuovat lähes 2,2 metriä korkeat ikkunat.

Luonnonvaloa jokaiseen tilaan

Yläkertaan vievien portaiden porrastasanteelta kohoaa lähes katonrajaan asti ikkuna, joka tuo paitsi portaikkoon myös yläkerran aulaan paljon tilantuntua. Yläkerrassa sijaitsevan vanhempien makuuhuoneen neljästä eri kokoisesta ikkunasta avautuvat näkymät puistoalueelle ja pihan pergolaan. Makuuhuoneen matalat vaakamallin ikkunat ja korkeat kapeat ikkunat tuovat tyylikästä ilmettä sekä sisälle että ulos.

”Luonnonvaloa ei ole unohdettu myöskään makuuhuoneen yhteydessä olevasta tilavasta vaatehuoneesta, jonka yhdellä seinällä on vaakamallinen, matala ikkuna”, talon suunnittelija Sini Tuomela kuvailee.

Talon valkoista julkisivua tehostavat tummanharmaat ikkunanpielet. Jetta-talojen elementtitoimituksessa suuretkin ikkunat olivat jo tehtaalla asennettu valmiiksi paikoilleen. Elementtirakentaminen takasi perheelle nopeamman ja säältä suojatun rakentamisen.

Kohde 25 – messukohteen perustiedot


Takaisin
Valtakunnallinen myyntipalvelu: 0800 550 880
Etsi lähin jälleenmyyjä tästä

Pihla - Varmasti Hyvä.

Valmistamme ikkunoita ja ovia niin uusiin kuin vanhoihin rakennuksiin. Teemme vuosittain tuhansia ikkunaremontteja ympäri Suomen. Pihla toimittaa ikkunat ja ovet myös suurimmalle osalle suomalaisia talovalmistajia. Pihlan laadukkaat ikkunat ja ovet valmistetaan modernissa tehtaassa Suomessa, Ruovedellä.

Olemme tehneet ikkunoiden ja ovien ostamisen sinulle helpoksi. Jälleenmyyjäverkostomme on palveluksessasi koko Suomessa. Ikkunoiden vaihtaminen ja ikkunaremontti tehdään yleensä vain kerran tai kaksi koko elämän aikana. Me autamme sinua onnistumaan ja saamaan varmasti hyvät ikkunat ja ovet.

Copyright 2015 by Pihla. Kaikki oikeudet pidätetään.