Huurtumattomat Pihla-ikkunat

Ikkunan uloimmaisen lasin huurtuminen ulkopinnaltaan on seurausta ikkunan hyvästä lämmöneristävyydestä ja tavanomaisesta sään vaihtelusta. Pihlan kaikkiin ikkunoihin on saatavilla huurtumista estävä lasi lisävarusteena.

Uusi ikkuna on energiatehokas

Perinteisen ikkunan ulommainen lasi saa jonkin verran lämpöä vuotona sisältä, jolloin ulkopinnan huurtuminen on vähäistä ja jää siksi usein huomaamatta.

Uusi energiatehokas ikkuna eristää hyvin lämpöä. Sen uloin lasi pysyy viileänä, vaikka sisin lasi on lähellä huonelämpötilaa. Erityisen viileäksi ulkolasin saa selkeä tuuleton yö ja esteetön näkymä taivaalle.

Sään vaihtelu aiheuttaa huurretta

Huurtuminen alkaa usein aamuhämärissä ulkolämpötilan noustessa nopeasti. Tällöin ilman sisältämä kosteus tiivistyy yön viilentämän ulkolasin ulkopintaan. Päivän edetessä ulkolasi lämpenee ulkoilman tasolle ja kosteus haihtuu pois. Talviaikana huurre voi jäätyä ikkunalasiin joksikin aikaa, mikä on vaaratonta.

Pihla-ikkunat voi valita myös huurtumattomina

Huurtumisen haittaa voi vähentää valitsemalla Pihla ikkunat huurtumista estävällä ulkolasilla. Lasin saa kaikkiin Pihlan ikkunoihin.

Pihlan huurtumista estävä lasi on kovapintainen selektiivilasi, jonka pinta on erittäin sileä ja kova, mistä johtuen johtuen lasiin ei tule naarmuja. Huurtumattoman lasin lämpöä eristävä pinta estää veden tiivistymisen lähes kokonaan. 
 

 

Huurtuminen

Lämpimän ilman sisältämä kosteus kondensoituu viileän lasin pintaan.

 

Kondensoituminen 

Ilman sisältämä kosteus tiivistyy pieniksi vesipisaroiksi. Tämä tapahtuu, kun lasin pintalämpötila on alempi kuin ulkoilman kastepistelämpötila. Ilman konvektio lasin lähellä lisää siihen kondensoituneen veden määrää.

 

Konvektio

Ilman liike, jossa lasin läheltä poistuva ilma korvautuu uudella kostealla ilmalla. Liikkeen aiheuttaa ilman tiheyden muutos lämpötilan muuttuessa.

 

Kastepistelämpötila

Lämpötila, jossa ilman suhteellinen kosteus on 100 % ja se on vesihöyryn kyllästämää. Kun ilman lämpötila laskee alle kastepisteen, alkaa kondensoituminen.

 

 

Jaa tämä sivu

Jaa tämä sivu Facebookissa Lähetä linkki

Tulosta