Pihla Comfort Eco - älykäs ilmanvaihtoratkaisu

Poistoilmanvaihdon älykäs ohjaus Pihla Comfort Eco (PCE) parantaa ratkaisevasti vanhankin kerrostalon sisäilman laatua ja jopa kaksinkertaistaa hankkeen tuoman energiansäästön. Tänään jo yli 150 taloyhtiössä nautitaan parantuneesta asumismukavuudesta. Se säätää porraskäytävän asuntojen ilmanvaihtoa portaattomasti mm. sisälämpötilan, ulkolämpötilan, kanavan alipaineen ja vuorokaudenajan mukaan.

Kerrostalon älykäs ilmanvaihto säästää energiaa ja parantaa asumisviihtyvyyttä

Perinteisesti poistoilmapuhaltimessa on täydentehon ja puolentehon asetukset, jotka käytännössä ylituulettavat osaa asunnoista tuhlaten energiaa ja aiheuttaen vedon tunnetta. Asukkaat saattavat tukkia venttiilejä talvisin, jolloin korvausilma tulee seinien ja ikkunoiden raoista tai porraskäytävästä. Toisissa asunnoissa puolestaan alipaine ei riitä ilmavaihtoon juuri lainkaan ja asukkaat kärsivät vakavista sisäilmaongelmista. Asiantuntemattomasti toteutettu taloyhtiön ikkunaremontti voi jopa pahentaa tilannetta.

Älykkään ilmanvaihdon hyödyt tuntuvat heti jokaisessa asunnossa asumismukavuutena sekä taloyhtiössä energiatalouden paranemisena. PCE on maan ainoa sarjatuotannossa oleva automaattinen poistoilmanvaihdon ohjausjärjestelmä, ja sillä on valtakunnallinen tekninen tuki ja huolto.

PCE asennetaan ikkunaremontin yhteydessä tai jälkiasennuksena

PCE-ohjaus liitetään kerrostalon nykyiseen poistoilmapuhaltimeen ikkunaremontin yhteydessä. Lisäksi se voidaan asentaa taloihin, jossa on jo entuudestaan tuloilmaikkunat. Järjestelmässä raitis korvausilma saapuu hallitusti tuloilmaikkunoiden venttiileistä asuntoon. Talviasennossa venttiili kierrättää ilmaa ikkunan lasien välissä, jolloin se lämpenee ennen saapumistaan huoneeseen. Siksi tuloilmaikkuna ei aiheuta vedon tunnetta kuten normaali venttiili seinässä.

Ilmanvaihdon huolellinen tasapainotus tärkeää PCE-asennuksen jälkeen

Asennuksen jälkeen ilmanvaihto tasapainotetaan mittaamalla ja säätämällä jokaisen huoneiston alipaine. Älykäs ilmanvaihto ylläpitää kiinteistössä tasaista alipainetta käyttäjien toimista riippumatta.

PCE-ratkaisu myös ylläpito- ja huoltopalvelulla

PCE-ratkaisuun voi valita myös jatkuvan ylläpito- ja huoltopalvelun. Se seuraa ja ohjaa järjestelmää etähallinnan kautta varmistaen kokonaisuuden optimaalisen toiminnan. Säännöllisillä tarkastuskäynneillä mm. tarkastetaan asuntojen tuloilma- ja poistoventtiilien oikeat asetukset ja tehdään tarvittavat puhdistukset.

Kerromme mielellämme lisää älykkäästä ilmanvaihdosta

Myyntipäällikkö Jerkko Eskelinen, Inwido Finland Oy / Smart Solutions, puh. 044 531 5532, etunimi.sukunimi@inwido.fi

 

Jaa tämä sivu

Jaa tämä sivu Facebookissa Lähetä linkki

Tulosta